Jirka Jeřábek: Deník mladého muže

Designér on the road aneb převážně o mých poznatcích z Leeds / Yorkshiru / Anglie / UK.

Jirka Jeřábek: Deník mladého muže

Designér on the road aneb převážně o mých poznatcích z Leeds / Yorkshiru / Anglie / UK.

17.2.07

Jak se stát Správným Anglickým Puberťákem

v deseti jednoduchých krocích


  1. IN je ten, kdo je OUT
    Zapomeňte na stylové kombinace. Podstatné je odlišit se!
    Nejprve upravte svůj zevnějšek. Protože je v Anglii spousta cizinců a dalších bláznů všech barev pleti, tvaru a velikosti, odlišit se od tak už barevného stáda je velmi obtížné. Přehánějte! Dvoumetrová růžová šála, žluté gumáky, síťované sílonky v 5 pod nulou… Rozjitřete fantazii, meze se nekladou.

  2. Buďte lesba!
    Nebo gay, to je fuk. Vlastně ani nezáleží na tom, jestli jste žena nebo muž. Dobrá, možná to není třeba brát až tak vážně. Stačí, když budete bisexuální. Jestli vám to nevyhovuje, vybavte se jinou sexuální odlišností. A všem ji ukažte!

  3. Mějte v tom chaos!
    Chvilku z vás bude intelektuál a aktivista za práva všeho zeleného a chvilku konzument sladkých vymožeností globální civilizace. Nalézt vhodnou rovnováhu mezi duchovnem duchovnějším, než jak ho známe z ČR a konzumem konzumnějším může být problém… Ale vy to zvládnete!

  4. Drogy jsou jen další prostředek k pobavení
    A proto si je dopřejte v hojné míře. Až se z kategorie „teenager“ přesunete do kategorie „dospělý“ (příště!), nebudete na to mít už tolik času.

  5. Pořiďte si dítě!
    Ještě vám není dvacet? Výborně, nadešel vhodný čas pořídit si dítě a žít jako svobodná matka. On toho malého dacana někdo pohlídá a vy stejně můžete dál nerušeně pařit. Až vám bude dvacet, dáte si inzerát, že hledáte chlapa, který má velký barák, auto a hodně peněz. On se už někdo najde. A až vám bude 36, budete mít ratolest z krku. A pak teprve začne ta správná pařba!

  6. Řvěte v autobuse!
    Tento bod platí pouze pro teenagery mladší 14 let. Pokud spadáte do této kategorie, řvěte opravdu nahlas.

  7. Mluvte nesrozumitelně!
    Zkracujte slova, která se nezkracují a to i v psaném textu. Vlastně, když něco píšete, piště to foneticky. Měňte písmena za čísla a naopak. Používejte výrazy, které dospěláci neznají. Nejlepší bude, když si vymyslíte své vlastní. A samozřejmě – nejdůležitější je výslovnost! Vyslovujte zásadně jinak, než jak je to správně. Ideální bude, když se z vás bude linout podivné hrdelní huhlání.

  8. Pořádně se najezte!
    Jídlo a pití se stane vaší nejoblíbenější činností. Když se vás někdo zeptá, co děláte nejraději, řeknete, že vypadnete ven s partou, někam do hospody, kde se pořádně nejíte a napijete. A pak jdete do kina.

  9. Buďte otevření!
    Ještě nemáte a snad ani nebudete mít předsudky. Společnost všech barev a tvarů okolo vás vám pomůže pochopit, že všichni jsou si rovni. Ješteě vám není dvacet, ale jste v tomhle dál, než vaši rodiče. Zůstaňte takoví a ke všemu i nadále přistupujte s optimismem a otevřeností!

  10. Angažujte se!
    Je jedno, jestli ve fotbale, kriketu, náboženském hnutí, pokerovém klubu, aktivistickém hnutí… Prostě se angažujte. Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš:o)

P.S.: Neberte mne moc vážně, ale na každém z těch bodů, i když jsem je psal s jistou nadsázkou, je kus pravdy.

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka

Nejnověji ve fotoalbu:

Aneb co mi naposledy uvízlo v hledáčku :-)


Jiříkova mapa Velké Británie

Kousek níže najdete mapu, do které jsou zaznačena všechna místa, která jsem (zatím) v UK navštívil. Pro manipulaci s mapou použijte šipečky a značky "+" a "-" nebo otevřete mapu v plné velikosti kliknutím na odkaz dole.


Ukaž větší mapu!